FAQ

FAQ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Πρέπει να καθαρίζω συχνά τις γραμμές ροής;

Μέσα από έρευνες και εργαστηριακές δοκιμές έχει αποδειχτεί πως τα βακτήρια και οι άγριες ζύμες δημιουργούνται από την 9η και μέχρι την 15η ημέρα μετά τον καθαρισμό, ανεξάρτητα από τη ποσότητα ροής, με αποτέλεσμα να επηρεάζουν τη ποιότητα και τη γεύση της μπύρας.

Αυτός είναι και ο λόγος που στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και στην Αμερική εδώ και πάρα πολλά χρόνια ο καθαρισμός των γραμμών ροής έχει θεσπιστεί με νόμο και είναι υποχρεωτικός κάθε 15 ημέρες.

Είναι μεγάλο το κόστος του καθαρισμού;

Εδώ θα σας απαντήσουμε με παραδείγματα για να γίνουμε ποιο κατανοητοί

Ας πούμε πως ένα κατάστημα έχει μόνο 2 βαρέλια (30L) την εβδομάδα κατανάλωση.

Αυτό συνεπάγεται πως στις δυο εβδομάδες που είναι και το μεσοδιάστημα από καθαρισμό σε καθαρισμό θα έχει πουλήσει 4 βαρέλια μπύρας.

Τα 4 βαρέλια μπύρας των 30L βγάζουν από 100 ποτήρια μπύρας 0,3 το καθένα, άρα 400 ποτήρια μπύρας για δύο εβδομάδες από την κατανάλωση 4αρων βαρελιών 30L.

Τώρα ας διαιρέσουμε την ποσότητα των ποτηριών μπύρας που έχουν πωληθεί (400) με το κόστος καθαρισμού, αν πάρουμε το μέσο όρο τιμής που είναι τα 17€, το αποτέλεσμα είναι 0,0425 για κάθε ποτήρι μπύρας!

Το να επενδύσει η επιχείρηση μερικά λεπτά του ευρώ (0,0425, ούτε καν 5 λεπτά ) για να εξασφαλίσει ένα ποιοτικό προϊόν για το πελατολόγιό της θεωρούμε πως δεν μπορεί να τεθεί θέμα κόστους.

Κι ένα δεύτερο παράδειγμα με απόλυτους αριθμούς

Με ένα μέσο όρο τιμής πώλησης τα 3€, 400 (ποτήρια 0,3) είναι 1200€ είσπραξη, 1200€ μείον 17€ = 1183€ είσπραξη.

Μπορώ να καθαρίσω μόνος μου τις γραμμές ροής;

Πως θα γνωρίζουν οι πελάτες μου πως καθαρίζω τις γραμμές ροής;

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας