3 Πράγμματα που πρέπει να θυμάστε κατά την αποθήκευση της βαρελίσιας μπύρας

Tip΄s

Θερμοκρασία

Η θερμοκρασία, είναι ένας κρίσιμος παράγοντας της γεύσης της βαρελίσιας μπύρας. Από τη στιγμή που θα το πάρετε από τον διανομέα μέχρι να αδειάσει, είναι σημαντικό να το διατηρήσετε στη σωστή θερμοκρασία.
Όταν η θερμοκρασία του είναι υψηλή, ο αφρός κυριαρχεί στο ποτό.
Η υψηλότερη θερμοκρασία απελευθερώνει διοξείδιο του άνθρακα πολύ γρήγορα και αυτό θα κάνει την μπύρα σας να αφρίσει περισσότερο.
Αντίθετα, η βαρελίσια μπύρα που είναι πολύ κρύα διατηρεί την ενανθράκωση, προκαλώντας την επίπεδη γεύση της μπύρας επειδή η πραγματική γεύση δεν μπορεί να απελευθερωθεί.

Πίεση

Μια βαρελίσια μπύρα εξαρτάται από την πίεση, όσο και από τη θερμοκρασία.
Εάν η πίεση είναι πολύ χαμηλή, οι πρώτες ρίψεις που βγαίνουν από το βαρέλι θα έχουν υπερβολικές ποσότητες αφρού.
Ενώ στη συνέχεια οι υπόλοιπες ρίψεις θα παράγουν μπύρα που έχει επίπεδη γεύση.
Από την άλλη πλευρά, η υπερβολική πίεση θα αναγκάσει την μπύρα να βγει από το βαρέλι με ταχύτερο ρυθμό από το κανονικό και τελικά να παράγει μπύρα που έχει πάρα πολύ αφρό.

Αφήστε το να ηρεμήσει

Όταν παίρνετε το βαρέλι σας, προσπαθήστε να είστε ευγενικοί με αυτό.
Δεν έχει σημασία πόσο μεγάλο ή μικρό μπορεί να είναι, το σημαντικό είναι να μη το κουνάτε στη μεταφορά.
Είναι πάντα σοφό να το αφήνετε να παραμείνει αδρανές τουλάχιστον μία ή δύο ώρες πριν το κουμπώσετε στη γραμμή.

Tags :

Tip΄s

Share This :

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *