Το παιχνίδι της επίρριψης ευθυνών

Καθαρισμός

Στην Ευρώπη, την Αμερική και σε όλα τα κράτη που έχουν παράδοση στη μπύρα υπάρχει υποχρεωτικότητα καθαρισμών ανά 15 ημέρες για να προστατεύσουν την ποιότητα της μπύρας τη προσπάθεια των ζυθοποιών αλλά και τη ασφάλεια των καταναλωτών!

Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι, αν και θα μπορούσε κανείς να επιρρίψει την ευθύνη για τη συγκεκριμένη ανθυγιεινή κατάσταση, μόνο στη Πολιτεία,  στην πραγματικότητα οφείλεται στην έλλειψη συντονισμού σε ολόκληρο τον κλάδο.

1) Το κράτος, έχει την ευθύνη για τη μη θέσπιση με νόμο, των τακτικών καθαρισμών ανά 15 ημέρες, όπως συμβαίνει σε όλα τα προηγμένες χώρες του κόσμου.

2) Οι διανομείς, που ενώ οι περισσότεροι από αυτούς αναλαμβάνουν την υποχρέωση των καθαρισμών, δεν τηρούν το πρόγραμμα των αλκαλικών καθαρισμών αυστηρά ανά 15 ημέρες, όπως επίσης και  ανά 3 μήνες το πρόγραμμα των καθαρισμών οξέος για την απομάκρυνση της πέτρας μπύρας(Beerstone) . Οι καθαρισμοί γίνονται όταν, αν και όπως. Γίνονται όταν μπορούν, αν μπορούν, και όπως μπορούν!

3) Οι επιχειρήσεις, που προσφέρουν στο πελατολόγιό τους βαρελίσια μπύρα. Πολλοί επιχειρηματίες που προσφέρουν στο πελατολόγιό τους βαρελίσια μπύρα δεν είναι ενήμεροι για το πόσο σημαντικός είναι για το προϊών ο τακτικός καθαρισμός(ανά 15 ημέρες). Υπάρχει και μία άλλη μερίδα αυτών που ενώ γνωρίζουν, είναι απρόθυμοι να πληρώσουν οι ίδιοι, καθώς το βλέπουν ως πρόσθετο κόστος. Επαναπαύονται στον καθαρισμό που προσφέρουν οι διανομείς, όταν, αν και όπως…, χωρίς να αντιλαμβάνονται πως προσπαθώντας να κάνουν οικονομία αποφεύγοντας τους τακτικούς καθαρισμούς, έχουν μεγαλύτερη απώλεια εσόδων από τη μείωση πωλήσεων αλλά και από την υπερβολική ροή αφρού αντί για μπύρα λόγο του αυξημένου επιπέδου διοξειδίου του άνθρακα στις σωληνώσεις! Προτιμάνε να πετάνε το προϊόν στο νεροχύτη, από να αναλάβουν το κόστος καθαρισμών που αναλογεί μερικά λεπτά του ευρώ σε κάθε ποτήρι μπύρας!

4) Οι ζυθοποιοί, γιατί από την αγωνία τους να διαθέσουν το προϊόν τους  αφιερώνουν τον περισσότερο χρόνο και χρήμα τους στην προώθησή δυστυχώς αφήνοντας το προϊών τους μετά την απομάκρυνση από τις εγκαταστάσεις στους στο έλεος των διανομέων χωρίς τη δυνατότητα ελέγχου,  κρύβοντας το πρόβλημα κάτω από το χαλί!

Αυτή είναι η πραγματικότητα και στο τέλος της ημέρας τελικά όλοι είναι χαμένοι!

Κουνώντας όμως το δάχτυλο και ρίχνοντας ευθύνες ο ένας στον άλλον πραγματικά δεν κάνει καλό σε κανέναν.

Όσο πιο καθαρό είναι το σύστημα draft, τόσο καλύτερη είναι η γεύση, όσο καλύτερη είναι η γεύση, τόσο περισσότερες είναι οι πωλήσεις, πράγμα που σημαίνει ότι όλοι όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία αποκομίζουν περισσότερη κέρδη. Είναι πραγματικά τόσο απλό!

Η BEERline είναι εδώ για να δώσει επιτέλους λύση στο χρόνιο πρόβλημα!

Tags :

Καθαρισμός

Share This :

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *