Αλκαλικός καθαρισμός
Ο αλκαλικός καθαρισμός απαλλάσσει τις γραμμές ροής από…
Μαγιά – Προκύπτει από μια μικρή ποσότητα που απομένει από τη διαδικασία παρασκευής ή μπορεί να είναι άγρια μαγιά, η οποία βρίσκετε στον αέρα.
Συνήθως τη συναντάμε επιφανειακά ενός συστήματος draft, όπως βρύσες, ζεύκτες βαρελιών.
Μούχλα – Συνήθως εισάγεται στο σύστημα draft μέσω της έκθεσης στον αέρα. Βρίσκεται επίσης επιφανειακά σε εξαρτήματα ενός συστήματος διανομής, όπως βρύσες, ζεύκτες βαρελιών και αποχετεύσεις.
Βακτήρια – Η επίδρασή τους είναι αισθητή στην εμφάνιση, το άρωμα και τη γεύση της μπύρας. Η παρουσία βακτηρίων έχει ως αποτέλεσμα την αλίωση της γεύσης και τη θολή εμφάνιση.
Μια μπύρα που έχει ”ξιδάτη” γεύση, ”βουτυράτη” ή μυρίζει σαν ”σάπιο αυγό” υποδηλώνει ένα σύστημα draft μολυσμένο που καταστρέφει την μπύρα.
Καθαρισμός οξέος
Ο καθαρισμός οξέος πραγματοποιείτε για την απομάκρυνση του οξαλικού ασβεστίου (C2CaO4) ”beerstone”.
Το οξαλικό ασβέστιο είναι απίστευτα δύσκολο να αφαιρεθεί, ειδικά αφού η συσσώρευση το κάνει ορατό με γυμνό μάτι.
Το οξαλικό ασβέστιο αφήνει μια ανθυγιεινή επιφάνεια που μπορεί να φιλοξενήσει μικροοργανισμούς επιβλαβή για την ποιότητα και τη γεύση της μπύρας
Πηγή: The brewermagazine
Αφήστε μια απάντηση